Tretman Botoxom je jedan od najdelotvornijih i najpopularnijih tretmana za uklanjanje bora na području lica i vrata na svetu. Tretman Botoxom je siguran i jednostavan nehirurški zahvat odobren od strane FDA kome se godisnje uspešno podvrgne preko 2,8 miliona ljudi. U estetske svrhe koristi se u specijalno pročišćenim, ekstremno malim dozama, mnogo manjim od onih koje se koriste u medicinske svrhe, tako da je rizik prilikom njegove upotrebe prakticno ravan nuli.

Veliki strah od primene ovog preparata u našoj zemlji je potpuno neopravdan posebno kad se ima u vidu kakav efekat se dobija, kako u estetske svrhe tako i u lečenju određenih oboljenja. Naime, BOTOKS je zaštićeni naziv za lek registrovan kod nas, a koji se koristi u terapijske svrhe u neurologiji, fizikalnoj medicini i oftamologiji.

Primena Botoxa u estetske svrhe

Sertifikovani lekar veoma pažljivo i precizno aplikuje Botox u vrlo malim količinama cime se privremeno blokira rad pojedinih mišića koji učestvuju u mimici lica. Na taj način se umanjuju i uklanjaju bore na licu, koje nastaju snažnim delovanjem tih mišića.

Izazivanjem prolazne relaksacije odgovarajućih mišića najviše se smanjuju mimične (dinamičke) bore,pa koza postaje zategnuta i glatka Redovnim ponavljanjem brišu se i one ucrtane tzv. memorijske bore a pacijent se odvikava od pravljenja grimasa (npr prestaje sa lošom navikom kao što je mrštenje).Kad god je potrebno primenjuje se u kombinaciji sa filerima.

Preparati botoksa izvanredno su efikasni za uklanjanje bora izmedju očiju i na čelu, uklanjanje bora oko očiju koje se javljaju pri smehu (tzv crow feet), podizanje uglova usana, poboljšanje konture lica, uklanjanje sitnih bora, recimo na obrazima (mezobotoks) i dr.

Botoks se može koristiti i za podmlađivanje vrata, kao i protiv znojenja (hiperhidroza).

Tretman je bezbolan i traje svega nekoliko minuta.

Nakon procedure možete se odmah vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

Rezultati su vidljivi već posle 2 dana a pun efekat je vidljiv posle 10 dana.

Efekat botulinuma na mimične bore traje oko 6 meseci, dok kod tretmana prekomernog znojenja, lučenje znojnih žlezda se znatno smanjuje ili zaustavlja, a dejstvo traje obično 9 do 12 meseci.

Copyright 2017 © Lenka dental & aesthetics